HIP HOP

De vrijheid die men heeft bij hiphop is zo groot dat men werkelijk een enorme ruimte heeft voor improvisatie of toevoeging van andere danspasjes. Zo kan men per persoon een compleet andere aanpak zien, doordat deze zijn eigen karakteristieke bewegingen heeft ingevoerd in het hiphopdansen. Dit is dan ook een van de grote unieke voordelen die hiphop kent ten opzichte van talloze andere dansen die vast zitten aan opgelegde dansregels.

Het is dan ook van hieruit dat de interesse uitgaat naar de hedendaagse jongeren die in de ban zijn van hiphop om dergelijke dansen aan te willen leren. Om hiphop aan te leren moet men over een goed gevoel voor ritme beschikken alsook de wil om te blijven oefenen. Het vergt de nodige ervaring en vaardigheden om een perfecte dans te kunnen uitvoeren. Zelfs de simpelste danspasjes vergen de nodige coördinatie van zowel de voeten als de andere bewegingen.

Beginners

- donderdag 15 sept. om 19.00u.

Gevorderden

-  donderdag 15 sept. om 20.00u. 

(Nieuw) wedstrijdniveau Style Practice - dance battles 

-  dinsdag 13 sept. om 19.30u.

 

 

 JAZZ

Een combinatie van jazz en urban dance voor gevorderde dansers. 

Gevorderde dansers
   
- Dinsdag 13 sept. om 20.45u.    

 
 

ACTUELE DANS

De cursus 'actuele dansvormen' bestaat uit een waaier van verschillende actuele danstrends om zonder partner te dansen. - commercial - Hip Hop - Videoclipdance, Disco  - Funky enz... Je leert in deze cursus verschillende choreografieën op actuele hits. (verschillende leeftijdsgroepen)  
 

Je hebt verschillende mogelijke dagen waarop je deze cursus kan volgen. Binnen een cursus mag je van dag veranderen of meermaals de les volgen zonder hiervoor meer te betalen.

Beginners vanaf 10 jaar 

-   maandag 12 sept. om 20.00u.  -  woensdag   14 sept. om 17.30u.   -   zaterdag 17 sept. om 10.00u.   -   

Gevorderden

-   maandag 12 sept. om 18.00u.  -   woensdag   14 sept. om 19.30u.   -   zaterdag 17 sept. om 11.00u    -       

Vergevorderden

-  maandag 12 sept. om 19.00u..   -   woensdag 14 sept. om 18.30u.     -   Vrijdag 16 sept. om 19.30u.       

 

FUNDANCE - LINEDANCE

Dansen voor het plezier in groep. Deze dansjes zijn toegankelijk voor iedereen en er is geen danservaring nodig! Een uurtje vol dansgenot op muziek van toen en nu! 

- dinsdag 13 sept. om 18.30u. tot 19.30u.

 

ZUMBA

Fitness programma voor iedereen die aan zijn conditie wil werken en graag danst op Latijns Amerikaanse muziek!

is voorlopig niet voorzien

 

KINDERDANS

Verschillende leeftijdsgroepen

In onze kindercursussen leren we de kinderen spelenderwijs dansen en wordt de basis gelegd voor de dansontwikkeling van uw kind. 

De creativiteit, muzikaliteit en algemene motoriek van uw kind worden hierdoor gestimuleerd. Alle muziekgenres komen aan bod. Van 'het klein stationnetje' tot R&B en dance. Alle dansertjes zijn welkom om het eens te komen proberen.

- 3j. tot  4j. zaterdag 17 sept. om 10.00u.

- 5j. tot  7j. zaterdag 17 sept. om 10.00u.

- 8j. tot 10j. zaterdag 17 sept. om 11.00u.

 

LATINO

Dit is een cursus voor gevorderde dansers die de techniek van de Latijns Amerikaanse dansen (cha cha cha, samba, rumba, paso doble en jive) helemaal willen uitdiepen. In deze cursus worden verschillende korte basisprogrammatjes aangeleerd om dan de techniek ervan helemaal te bestuderen. Een aanrader voor iedereen die een passie heeft voor de Latijns Amerikaanse dansen, wedstrijddansers en formatiedansers. 

is voorlopig niet voorzien

 

MODERN

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'.


- zaterdag 24 sept. om 14.00u.