HIP HOP

De vrijheid die men heeft bij hiphop is zo groot dat men werkelijk een enorme ruimte heeft voor improvisatie of toevoeging van andere danspasjes. Zo kan men per persoon een compleet andere aanpak zien, doordat deze zijn eigen karakteristieke bewegingen heeft ingevoerd in het hiphopdansen. Dit is dan ook een van de grote unieke voordelen die hiphop kent ten opzichte van talloze andere dansen die vast zitten aan opgelegde dansregels.

Het is dan ook van hieruit dat de interesse uitgaat naar de hedendaagse jongeren die in de ban zijn van hiphop om dergelijke dansen aan te willen leren. Om hiphop aan te leren moet men over een goed gevoel voor ritme beschikken alsook de wil om te blijven oefenen. Het vergt de nodige ervaring en vaardigheden om een perfecte dans te kunnen uitvoeren. Zelfs de simpelste danspasjes vergen de nodige coördinatie van zowel de voeten als de andere bewegingen.

Beginners (vervolg cursus sept 2020)

- donderdag 10 juni om 19.00u.

Gevorderden

- donderdag 10 juni om 20.00u.

 

 JAZZ

Een combinatie van jazz en urban dance voor gevorderde dansers. 

Gevorderde dansers (vervolg cursus sept 2020)    - Dinsdag 15 juni om 20.45u.    

 
 

ACTUELE DANS

De cursus 'actuele dansvormen' bestaat uit een waaier van verschillende actuele danstrends om zonder partner te dansen. Disco  - Funky - Hip Hop - Videoclipdance, enz... Je leert in deze cursus van 14 lessen verschillende choreografieën op actuele hits. (verschillende leeftijdsgroepen)  
 

Je hebt verschillende mogelijke dagen waarop je deze cursus kan volgen. Binnen een cursus mag je van dag veranderen of meermaals de les volgen zonder hiervoor meer te betalen.

Beginners (ook voor nieuwe dansers)(vervolg cursus sept 2020)

-  woensdag   9 juni om 17.30u.   -   zaterdag 12 juni om 10.00u.   -   maandag 14 juni om 20.00u. 

Gevorderden

-  woensdag   9 juni om 19.30u.   -   zaterdag 12 juni om 11.00u    -   maandag 14 juni om 18.00u.     

Vergevorderden

-  woensdag   9 juni om 18.30u.   -   vrijdag 11 juni om 19.30u.     -     maandag 14 juni om 19.00u.    

 

FUNDANCE - LINEDANCE

Dansen voor het plezier in groep. Deze dansjes zijn toegankelijk voor iedereen en er is geen danservaring nodig! Een uurtje vol dansgenot op muziek van toen en nu! 

 nieuwe dansers mogen aansluiten

 (vervolg cursrs sept 2020)

- dinsdag 15 juni om 18.30u.

 

ZUMBA

Fitness programma voor iedereen die aan zijn conditie wil werken en graag danst op Latijns Amerikaanse muziek!

is voorlopig niet voorzien

 

KINDERDANS

Verschillende leeftijdsgroepen

In onze kindercursussen leren we de kinderen spelenderwijs dansen en wordt de basis gelegd voor de dansontwikkeling van uw kind. 

De creativiteit, muzikaliteit en algemene motoriek van uw kind worden hierdoor gestimuleerd. Alle muziekgenres komen aan bod. Van 'het klein stationnetje' tot R&B en dance. Alle dansertjes zijn welkom om het eens te komen proberen.

 ook voor nieuwe dansertjes

 (vervolg cursus sept 2020)

- 3j. tot 5j. zaterdag 12 juni. om 10.00u.

- 6j. tot 7j. zaterdag 12 juni. om 10.00u.

- 8j. tot 9j. zaterdag 12 juni. om 11.00u.

 

LATINO

Dit is een cursus voor gevorderde dansers die de techniek van de Latijns Amerikaanse dansen (cha cha cha, samba, rumba, paso doble en jive) helemaal willen uitdiepen. In deze cursus worden verschillende korte basisprogrammatjes aangeleerd om dan de techniek ervan helemaal te bestuderen. Een aanrader voor iedereen die een passie heeft voor de Latijns Amerikaanse dansen, wedstrijddansers en formatiedansers. 

 

MODERN

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'.

 vervolg cursus sept 2020

- zaterdag 12 juni. om 14.00u.