top of page
actuele dans

ACTUELE DANS

De cursus 'actuele dansvormen' bestaat uit een waaier van verschillende actuele danstrends om zonder partner te dansen. - commercial - Hip Hop - Videoclipdance, Disco  - Funky enz... Je leert in deze cursus verschillende choreografieën op actuele hits. (verschillende leeftijdsgroepen)  
 

Je hebt verschillende mogelijke dagen waarop je deze cursus kan volgen. Binnen een cursus mag je van dag veranderen of meermaals de les volgen zonder hiervoor meer te betalen.

Beginners vanaf 10 jaar 
-   maandag 16 jan. om 20.00u.  -  woensdag   18 jan. om 17.30u.   -   zaterdag 21 jan. om 10.00u. 
Gevorderden
-   maandag 16 jan. om 18.00u.  -   woensdag   18 jan. om 19.30u.   -   zaterdag 21 jan. om 11.00u. 
Vergevorderden
-  maandag 16 Jan. om 19.00u..   -   woensdag 18 jan. om 18.30u.     -   Vrijdag 20 jan. om 19.30u. 

hip hp

HIP HOP

De vrijheid die men heeft bij hiphop is zo groot dat men werkelijk een enorme ruimte heeft voor improvisatie of toevoeging van andere danspasjes. Zo kan men per persoon een compleet andere aanpak zien, doordat deze zijn eigen karakteristieke bewegingen heeft ingevoerd in het hiphopdansen. Dit is dan ook een van de grote unieke voordelen die hiphop kent ten opzichte van talloze andere dansen die vast zitten aan opgelegde dansregels.

Het is dan ook van hieruit dat de interesse uitgaat naar de hedendaagse jongeren die in de ban zijn van hiphop om dergelijke dansen aan te willen leren. Om hiphop aan te leren moet men over een goed gevoel voor ritme beschikken alsook de wil om te blijven oefenen. Het vergt de nodige ervaring en vaardigheden om een perfecte dans te kunnen uitvoeren. Zelfs de simpelste danspasjes vergen de nodige coördinatie van zowel de voeten als de andere bewegingen.

Beginners

- donderdag 19 jan. om 19.00u.

Gevorderden

-  donderdag 19 jan. om 20.00u. 

(Nieuw) wedstrijdniveau Style Practice - dance battles 

-  dinsdag 17 jan. om 19.30u.

Fundance

FUNDANCE - LINEDANCE

Dansen voor het plezier in groep. Deze dansjes zijn toegankelijk voor iedereen en er is geen danservaring nodig! Een uurtje vol dansgenot op muziek van toen en nu! 

- dinsdag 17 jan. om 18.30u. tot 19.30u.

kinderdans
55plussrs
streetjazz

KINDERDANS

Verschillende leeftijdsgroepen

In onze kindercursussen leren we de kinderen spelenderwijs dansen en wordt de basis gelegd voor de dansontwikkeling van uw kind. 

De creativiteit, muzikaliteit en algemene motoriek van uw kind worden hierdoor gestimuleerd. Alle muziekgenres komen aan bod. Van 'het klein stationnetje' tot R&B en dance. Alle dansertjes zijn welkom om het eens te komen proberen.

- 3j. tot  4j. zaterdag 21 jan. om 10.00u.

- 5j. tot  7j. zaterdag 21 jan. om 10.00u.

- 8j. tot 10j. zaterdag 21 jan. om 11.00u.

 JAZZ

Een combinatie van jazz en urban dance voor gevorderde dansers. 

Gevorderde dansers
   
- Dinsdag 17 jan. om 20.45u.    

modern
Latino

MODERN

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'.


- zaterdag 21 jan. om 14.00u.

zumb

KLASSIEK BALLET

Klassiek Ballet volgt een vast systeem met de posities van armen, voeten, hoofd, en het totale lichaam. Dit formele systeem leert de danser te bewegen met snelheid, controle, soepelheid en elegantie. Klassiek Ballet vormt een stevige basis voor andere dansstijlen.

- woensdag 18 januari om 17.30u.

bottom of page