ACTUELE DANS

De cursus 'actuele dansvormen' bestaat uit een waaier van verschillende actuele danstrends om zonder partner te dansen. Disco  - Funky - Hip Hop - Videoclipdance, enz... Je leert in deze cursus van 14 lessen verschillende choreografieën op actuele hits. (verschillende leeftijdsgroepen)  
 

Je hebt verschillende mogelijke dagen waarop je deze cursus kan volgen. Binnen een cursus mag je van dag veranderen of meermaals de les volgen zonder hiervoor meer te betalen.

Beginners

- woensdag  21 sept. om 17.00u.  

- donderdag 22 sept. om 19.00u.

Gevorderden 

- woensdag 21 sept. om 19.00u.

- vrijdag      23 sept. om 18.00u.

Competitie niveau

- woensdag 21 sept. om 20.00u.  

- vrijdag      23 sept. om 19.00u.

 

KINDERDANS

Verschillende leeftijdsgroepen

In onze kindercursussen leren we de kinderen spelenderwijs dansen en wordt de basis gelegd voor de dansontwikkeling van uw kind. 

De creativiteit, muzikaliteit en algemene motoriek van uw kind worden hierdoor gestimuleerd. Alle muziekgenres komen aan bod. Van 'het klein stationnetje' tot R&B en dance. Alle dansertjes zijn welkom om het eens te komen proberen.

- 3j. tot 5j. woensdag 14 sept. om 15.00u.
- 6j. tot 8j. woensdag 14 sept. om 16.00u.
- 6j. tot 11j. pre - ballet zondag  18 sept. om 10.00u.

 

HIP HOP

De vrijheid die men heeft bij hiphop is zo groot dat men werkelijk een enorme ruimte heeft voor improvisatie of toevoeging van andere danspasjes. Zo kan men per persoon een compleet andere aanpak zien, doordat deze zijn eigen karakteristieke bewegingen heeft ingevoerd in het hiphopdansen. Dit is dan ook een van de grote unieke voordelen die hiphop kent ten opzichte van talloze andere dansen die vast zitten aan opgelegde dansregels.

Het is dan ook van hieruit dat de interesse uitgaat naar de hedendaagse jongeren die in de ban zijn van hiphop om dergelijke dansen aan te willen leren. Om hiphop aan te leren moet men over een goed gevoel voor ritme beschikken alsook de wil om te blijven oefenen. Het vergt de nodige ervaring en vaardigheden om een perfecte dans te kunnen uitvoeren. Zelfs de simpelste danspasjes vergen de nodige coördinatie van zowel de voeten als de andere bewegingen.

 

FUNDANCE - LINEDANCE

Dansen voor het plezier in groep. Deze dansjes zijn toegankelijk voor iedereen en er is geen danservaring nodig! Een uurtje vol dansgenot op muziek van toen en nu! 

- maandag 12 sept. om 18.45u. tot 19.45u.

MODERN

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'.

- Niv. A/B (beg) zondag 18 sept. om 11.30u.

Gevorderen

- Niv B/C (gev.) zondag 18 sept. om 12.30u.

1ster mededeling.png
 
 

STREET JAZZ

Een combinatie van jazz en urban dance voor gevorderde dansers. 

- dinsdag 20 sept. om 19.00u.

 

JAZZ 

Jazzballet, ook wel jazzdans of jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazzrock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met summiere isolatie technieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen).

- dinsdag 20 sept. om 18.00u.

BALLET

Ballet is een dansstijl waarin passen worden gecombineerd met vloeiende bewegingen zoals draaien en sprongen. Met speciaal voor het ballet gecomponeerde muziek, de mooiste kostuums en decors wordt geprobeerd een verhaal met een bepaalde sfeer over te brengen aan de toeschouwers.

PRE-BALLET 
- kids 6j. tot 11j. zondag 18 sept. om 10.00u.
KLASIEK BALLET
Niv. A/B Beginners zondag 18 sept. om 10.45u.
GEVORDERDEN
Niv. B/C Gevorderden zondag 18 sept.. om 13.30u.

1ster mededeling.png